Tigăi grill

2 articole în total
Tigaie pentru grătar IRON IND 24 cm, cu capac, gri, WOLL
489 lei –11 %
432 lei
WL624-2CI-030

Tigăi de grătar - un instrument puternic în bucătăria dvs

tigaie pentru gratar- ce face o tigaie pentru gratarbună pentru tigaie pentru gratar?

Tigăile pentru grătar sunt similare cu tigăile standard pentru prăjit, dar fundul lor este diferit și prezintă linii de grătar pe suprafața fundului. Crestele în relief (de obicei, cu o înălțime de 0,5-1,5 cm) lasă urme caracteristice de carbonizare pe alimente, adăugând culoare și textură mâncărurilor dumneavoastră (consultați aici cele mai bine vândute tigăi pentru grătar).

Cu toate acestea, crestăturile nu sunt acolo doar pentru a face ca friptura sau legumele să arate bine, ci și pentru a permite uleiului și sucurilor să se scurgă, ceea ce asigură că mâncarea este de fapt la grătar și nu înăbușită și facilitează eliminarea excesului de grăsime.

Tigăile pentru grătar sunt de obicei destul de grele (în special cele din fontă sau aluminiu turnat) și au adesea o formă pătrată care oferă o suprafață de gătit mai mare decât o tigaie standard, astfel încât puteți găti legumele în același timp cu friptura!

Ce material este cel mai bun pentru o tigaie pentru gratar?

Tigăile pentru grătar sunt de obicei fabricate din fontă, ceea ce le face destul de grele, dar materialul poate reține căldura la temperaturi ridicate, ceea ce este crucial pentru grătar. Nu uitați să vă asezonați tigaia de fier înainte de prima utilizare și dacă doriți să aflați mai multe despre diferitele materiale folosite pentru tigăi, citiți aici ghidul nostru complet despre tigăi.

Cum se utilizează o tigaie pentru gratar?

Folosirea unei tigaie pentru tigaie pentru gratar este puțin diferită de cea a unei tigaie standard și există câteva reguli care trebuie respectate:

  • nu uitați întotdeauna să vă ungeți tigaie pentru gratar înainte de utilizare. Acest lucru va împiedica lipirea alimentelor și va asigura că urmele de carbonizare sunt perfecte. Nu folosiți totuși prea mult ulei. Folosiți o perie de patiserie pentru marinarea cărnii și dați câteva lovituri pe crestele ridicate înainte de a începe. Atunci când tăiați alimentele (de preferință în felii relativ subțiri) ungeți-le și pe acestea cu o pensulă
  • asigurați-vă că preîncălziți tigaia timp de cel puțin cinci minute înainte de a pune mâncarea pe ea
  • pentru a roti alimentele sau pentru a le întoarce, utilizați clește de bucătărie dar evitați să mișcați mâncarea în primul minut. Acest lucru vă va ajuta să creați urmele caracteristice ale grătarului
  • dacă doriți să grăbiți gătitul sau să intensificați aroma de afumătură/carbonizare, folosiți o presă sau un capac potrivit.

Cum se curăță o tigaie pentru gratar?

După ce ați răcit tigaia pentru tigaie pentru gratar, clătiți-o bine cu apă caldă și curățați tigaia cu o cârpă îmbibată, asigurându-vă că vă concentrați pe caneluri. Când ați terminat, uscați tigaia cu un prosop de ceai.

Dacă folosiți o tigaie pentru gratar , este posibil să doriți să o condimentați după fiecare utilizare. Pentru a face acest lucru, frecați un strat ușor de ulei vegetal pe tigaie cu un prosop de hârtie, așezați-o pe raftul din mijloc al cuptorului și setați-o la 190 °C. Se lasă tava la cuptor timp de 1 oră, se oprește cuptorul și se lasă tava să se răcească.

O tigaie pentru gratarpentru grătar, fabricată din material de înaltă calitate, poate fi un instrument excelent în fiecare bucătărie și de aceea, pe Kulina vă oferim tigăi pentru grătar fabricate de mărci de încredere. Tigăi de grătar pătrate, din fontă, cu presă asortată de la Woll, tigăi de grătar din aluminiu sau oțel inoxidabil de la WMF și tigăi de grătar unice din oțel cu un design rustic care face referire la tigăile forjate manual de către de Buyer.