Tigaia de oțel conduce excelent căldura, este robustă, iar utilizarea regulată îi îmbunătățește proprietățile, făcând-o aproape nemuritoare. Tigăi de oțel de calitate superioară sunt furnizate pe piața noastră de companii precum De Cumpărător a FisslerCalitatea lor este fără compromisuri, iar aspectul lor atemporal le face potrivite pentru toate bucătăriile.
- Ce zici de noua tigaie de oțel?
Înainte de prima utilizare, ardeți tigaia de oțel. Veți avea nevoie de ulei de gătit comestibil, turnați un strat de aproximativ un centimetru pe tigaie și încălziți. Când uleiul începe să fumege, rotiți tigaia în jur, astfel încât să se prăjească peste tot. La final, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie.
Sarea vă va face același serviciu. Puneți un kilogram sau două de sare în tigaie, în funcție de mărimea cratiței. Porniți pe foc mare și lăsați să se încălzească timp de o jumătate de oră, sarea trebuie să fie fumegândă. La final, turnați sarea și ștergeți cu o cârpă. - Întreținerea periodică a tăvii de oțel
Oțelul este relativ ușor de întreținut. Un simplu burete și lichid de spălat vase este tot ce aveți nevoie. Evitați cu siguranță nisipurile abrazive, cârpele de sârmă și mai ales mașina de spălat vase. Nu lăsați niciodată tigaia să se ude, deoarece se poate coroda. Ardeți arsurile cu ulei, care le îndepărtează ușor. - Pentru ca tigaia de oțel să dureze mult timp
Oțelul cu siguranță nu este prieten cu apa, așa că nu lăsați niciodată tigaia să se usuce după spălare. Păstrați-o întotdeauna perfect uscată și curată. Întrețineți suprafața cu ulei comestibil și o puteți reaprinde din când în când. Oțelul se va întuneca odată cu utilizarea regulată, dar acesta nu este un lucru rău. Dimpotrivă, este un semn al unei tigăi bine folosite. Citește mai multe despre cratițele de oțel.