Farfurii puțin adânci

3 articole în total
Farfurie pentru cină COBALT BLUE 27 cm, MIJ
169 lei
MIJC7149
Platou de servit COBALT BLUE 24 x 20 cm, MIJ
88 lei
MIJC7157
Platoul de sushi COBALT BLUE 21 x 13 cm, MIJ
93 lei
MIJC7167

Farfurii de masă - cele mai importante farfurii dintre toate

O farfurie este folosită de obicei pentru mâncărurile principale la cină sau la prânz. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să folosească farfurii mari pentru cină și pentru micul dejun, deoarece consideră că farfuriile pentru micul dejun sau pentru desert sunt prea mici. O farfurie clasică pentru cină obișnuia să aibă un diametru de 26,5 cm, dar în în ultimii ani, din ce în ce mai multe restaurante și utilizatori aleg să folosească farfurii de masă mai mari, cu un diametru de până la 30 cm.

Cum să alegi farfuriile de cină pentru masa ta?

Înainte de a vă decide asupra unui anumit model, luați în considerare dimensiunea unei plăci și spațiul de depozitare de care dispuneți. Țineți cont de faptul că, de obicei, un set de farfurii de masă nu este suficient și că ar trebui să aveți cel puțin două seturi pentru diferite ocazii sau diferite tipuri de aranjare a mesei. Alegeți un stil și un material care să se potrivească cel mai bine cu interiorul dvs. și cu alte veselă pe care le aveți deja.

Ce tipuri de materiale sunt folosite pentru a face farfurii de masă?

Înainte de a vă gândi la modele și culori, este bine să vă concentrați asupra tipului de material pe care îl doriți de fapt. Acesta este un bun punct de plecare pentru a alege și alte elemente de veselă - tacâmuri, pahare sau farfurii de servire.

Farfuriile de masă sunt de obicei fabricate din porțelan, ceramică sau lut.

  • Farfurii de porțelan

Temperaturile ridicate de coacere a porțelanului au ca rezultat un material cu o suprafață neporoasă și o durabilitate extraordinară. De obicei, farfuriile din porțelan se pot spăla în mașina de spălat vase și în cuptorul cu microunde, sunt foarte versatile, iar un set de farfurii de masă din porțelan alb vă va servi în multe ocazii.

  • Farfurii de masă din ceramică

Unul dintre cele mai populare materiale pentru farfurii de masă este ceramica. Spre deosebire de porțelan, farfuriile din ceramică sunt create folosind argilă grosieră arsă la temperaturi mai scăzute, rezultând o substanță poroasă cu duritate redusă.

Costul ceramicii este mai mic decât cel al porțelanului și puteți obține în continuare finisaje excelente, care sunt perfecte pentru locuințe, brutării mici, patiserii și cafenele care preferă un aspect mai casual și rustic.

  • Farfurii din lut

Aceste seturi au o glazură unică care conferă materialului un aspect neted și o suprafață impermeabilă, ceea ce le face perfecte pentru o utilizare regulată. Evitați să supuneți gresia la căldură sau frig extrem dacă doriți să o folosiți pentru o perioadă lungă de timp. Nu uitați că este posibil ca farfuriile pictate manual să trebuiască să fie spălate de mână.

La Kulina, oferim o gamă excelentă de farfurii de masă de la o varietate de producători renumiți, inclusiv MIJ, Revol, Eva Solo, și Bitz. Puteți, de asemenea, să verificați colecția noastră de farfurii de supă sau boluri de luat masa pentru a vă face vesela completă și practică.