Șervete de bucătărie

21 articole în total
Prosop de ceai GAMMA, 50 x 70 cm, visiniu, Rosendahl
Sticker
60 lei –20 %
48 lei
RSD21422
Prosop de ceai SODAHL 55 x 80 cm, chihlimbar, Bitz
Sticker
67 lei –34 %
44 lei
BITZ12318
Prosop de ceai SODHAL 55 x 80 cm, gri, Bitz
Sticker
56 lei –21 %
44 lei
BITZ12316
Prosop de ceai BETA 50 x 70 cm, visiniu, Rosendahl
Sticker
60 lei –20 %
48 lei
RSD21412
Prosop de ceai BETA 50 x 70 cm, mentă, Rosendahl
Sticker
62 lei –20 %
49 lei
RSD21414
Prosop de ceai BETA 50 x 70 cm, roz pal, Rosendahl
Sticker
62 lei –20 %
49 lei
RSD21413
Prosop de ceai GAMMA 50 x 70 cm, mentă, Rosendahl
Sticker
62 lei –20 %
49 lei
RSD21424
Prosop de ceai ALPHA 50 x 70 cm, mentă, Rosendahl
Sticker
55 lei –30 %
38 lei
RSD21404
Prosop de ceai ALPHA 50 x 70 cm, nisip, Rosendahl
Sticker
68 lei –20 %
54 lei
RSD21400

Prosoapele de ceai - un material textil indispensabil pentru fiecare bucătărie

Un prosop de ceai este o țesătură moale care este de obicei decorată cu un model imprimat sau țesut și este confecționată din in sau bumbac. Prosoapele de ceai, care au aproximativ dimensiunea unui prosop pentru mâini, există încă din secolul al XVIII-lea și au fost folosite pentru prima dată pentru uscarea porțelanurilor fine și scumpe la ceremoniile de ceai.

Prosoapele de ceai sunt un instrument util și important în fiecare bucătărie, iar în Kulina oferim o selecție fantastică de prosoape de ceai colorate de la mărci de renume, cum ar fi Blomus, Hübsch, și Rosendahl. De asemenea, puteți face cumpărături pentru mai multe textile de bucătărie pe Kulina, cum ar fi șorțuri și mănuși de bucătărie.

La ce sunt folosite prosoapele de ceai?

Astăzi, prosoapele de ceai pot fi găsite în casele și bucătăriile din întreaga lume. Acestea îndeplinesc o varietate de funcții, de la protejarea și manipularea mâncărurilor fierbinți până la păstrarea alimentelor de acoperire. Iată câteva utilizări comune pentru prosoapele de ceai:

 • Uscarea vaselor: După spălare, prosoapele de ceai sunt adesea folosite pentru a usca vasele, paharele și tacâmurile. În comparație cu prosoapele de hârtie obișnuite, acestea sunt mai absorbante și pot fi curățate și refolosite din nou.
 • Manipularea mâncărurilor fierbinți: Prosoapele de ceai pot fi folosite pentru a transporta vasele, oalele și tigăile fierbinți atunci când trebuie să le mutați.
 • Acoperirea alimentelor: Alimentele pot fi acoperite cu prosoape de ceai în timp ce se răcesc sau se odihnesc. Acest lucru poate ajuta la menținerea mesei calde și împiedică praful și alte particule să o contamineze.
 • În scopuri decorative: Puteți folosi sortimentul nostru de prosoape de ceai, care sunt disponibile într-o gamă largă de nuanțe și modele, ca un accent în bucătăria dvs. Ele pot fi folosite și ca covoraș de masă sau șervețele.

Care sunt modelele folosite pentru prosoapele de ceai?

Prosoapele de ceai sunt adesea decorate cu diverse modele, desene și motive. Unele dintre modelele tipice utilizate pentru prosoapele de ceai includ:

 • Dungi: Prosoapele de ceai cu dungi sunt o opțiune clasică și versatilă care poate completa o gamă largă de stiluri de decor de bucătărie.

 • Verificări: Prosoapele de ceai cu carouri sunt o altă opțiune populară, cu carouri tradiționale gingham fiind un model deosebit de comun.

 • Floral: Modelele florale sunt o alegere populară pentru prosoapele de ceai, cu modele care variază de la imprimeuri mici la modele mai mari, îndrăznețe.

 • Geometrice: Modelele geometrice, cum ar fi romburile, triunghiurile sau chevronii, pot adăuga o notă modernă unei bucătării.

 • Noutate: Prosoapele de ceai cu modele sau imagini inedite, cum ar fi animale, fructe sau fraze umoristice, pot adăuga un element amuzant și capricios unei bucătării.

 • Broderie: Unele prosoape de ceai au modele brodate, care pot adăuga o notă mai complexă și mai manuală prosopului.

În general, modelele utilizate pentru prosoapele de ceai pot varia foarte mult, existând opțiuni disponibile pentru a se potrivi unei game de stiluri și preferințe personale.

Cum păstrez un prosop de ceai igienic?

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a menține un prosop de ceai igienic:

 • Spălați în mod regulat: Prosoapele de ceai trebuie curățate des, mai ales dacă sunt folosite pentru a curăța după ce se gătește carnea crudă, pentru a șterge deversările sau pentru a usca mâinile.
 • Folosiți apă caldă: Pentru a elimina orice bacterii sau germeni potențiali, spălați prosoapele de ceai în apă fierbinte (cel puțin 60 °C).
 • Folosiți un dezinfectant: Pentru a scăpa de orice potențiale bacterii, puteți adăuga un dezinfectant la ciclul de spălare. Aveți grijă să respectați instrucțiunile de pe eticheta produsului.
 • Evitați combinarea cu alte rufe: Este preferabil să spălați prosoapele de ceai separat de alte rufe pentru a preveni contaminarea încrucișată.
 • Se usucă complet: În cele din urmă, după spălare, prosoapele de ceai trebuie să fie uscate complet. Puteți fie să le atârnați pentru a se usca în mod natural, fie să folosiți un uscător cu o setare de căldură ridicată.