Lămpi de podea

13 articole în total
Lampă de podea KAISER IDELL 1,25 m, negru, Fritz Hansen
4 890 lei –13 %
4 229 lei
FH61703608
Lampă portabilă pentru podea FAROL, LED, alb, Blomus
989 lei
BM66127
Lampă de podea STAGE L, 130 cm, LED, gri închis, Blomus
1 790 lei –7 %
1 656 lei
BM66185
Lampă portabilă de podea FAROL, 115 cm, LED, gri, Blomus
989 lei
BM66128
Lampă de podea STAGE L 1,3 m, alb, Blomus
1 790 lei –7 %
1 656 lei
BM66183
Lampă de podea ANI 1,2 m, LED, gri, aluminiu, Blomus
1 090 lei –10 %
979 lei
BM66072
Lampă portabilă pentru podea FAROL 115 cm, LED, Blomus
989 lei
BM66129
Lampă portabilă de masă ANI L 49 cm, LED, alb, Blomus
889 lei
BM66068
Lampă portabilă de masă ANI L 49 cm, LED, negru, Blomus
839 lei –6 %
783 lei
BM66070

Lămpile de podea - o modalitate funcțională și frumoasă de a vă lumina interiorul

Care sunt avantajele utilizării lămpilor de podea în interiorul dvs.?

Lămpile de podea joacă un rol crucial în designul interior, oferind atât iluminare funcțională, cât și o îmbunătățire estetică a spațiilor de locuit. Aceste corpuri de iluminat versatile oferă flexibilitatea de a ilumina zone specifice sau de a crea un iluminat ambiental, răspunzând la diverse nevoi și stări de spirit. Lămpile de podea pot servi ca lămpi de lectură lângă un scaun confortabil, pot asigura un iluminat de lucru deasupra unui birou sau pot contribui la iluminarea generală a camerei atunci când sunt amplasate strategic. Dincolo de utilitatea lor funcțională, lămpile de podea au, de asemenea, puterea de a transforma ambianța unei încăperi. Cu o gamă largă de stiluri, dimensiuni și modele disponibile, acestea devin elemente integrante ale decorului interior. O lampă de podea bine aleasă poate acționa ca un punct focal al designului, adăugând interes vertical și completând mobilierul și decorul din jur. De la cele minimaliste și moderne la cele ornamentate și tradiționale, lămpile de podea contribuie la estetica generală, textura și echilibrul vizual al unei încăperi, oferind o oportunitate de a insufla stil și caracter personal în spațiu.

Ce este iluminatul stratificat și ce rol joacă lămpile de podea în el?

Iluminatul stratificat este un concept de design interior care implică utilizarea unei combinații de surse de iluminat diferite pentru a crea o iluminare bine echilibrată, funcțională și atractivă din punct de vedere vizual într-un spațiu. Aceasta implică amplasarea și combinarea strategică a diferitelor tipuri de iluminat, cum ar fi iluminatul ambiental, de lucru și de accent, pentru a obține diferite niveluri de lumină care să răspundă diferitelor nevoi și stări de spirit. Lămpile de podea joacă un rol important în realizarea unui iluminat stratificat datorită versatilității și capacității lor de a contribui la mai multe straturi de iluminare:

  • Iluminarea ambientală: Iluminatul ambiental asigură iluminarea generală a unei încăperi, creând o atmosferă confortabilă și primitoare. Lămpile de podea pot fi folosite ca parte a iluminatului ambiental, oferind o strălucire blândă și difuză care umple încăperea. Amplasate strategic în colțuri sau pe pereți, lămpile de podea contribuie la iluminarea generală fără a fi prea puternice.

  • Iluminat de lucru: Iluminatul pentru sarcini este o iluminare concentrată care ajută la activități specifice, cum ar fi cititul, lucrul sau gătitul. Lămpile de podea cu cap reglabil sau cu abajururi direcționale pot fi soluții eficiente de iluminat de lucru. Amplasate lângă un scaun, birou sau spațiu de lucru, acestea oferă o lumină specifică care ajută la aceste activități.

  • Iluminat de accent: Iluminatul de accent pune în evidență anumite caracteristici, obiecte sau elemente arhitecturale dintr-o cameră. Lămpile de podea pot fi folosite ca iluminat de accent prin iluminarea operelor de artă, a sculpturilor, a plantelor sau a altor elemente decorative. Poziționarea lor și grinzile focalizate atrag atenția asupra acestor caracteristici, adăugând adâncime și interes vizual spațiului.

  • Iluminare verticală: Lămpile de podea contribuie la iluminarea verticală, ceea ce ajută la echilibrarea schemei generale de iluminat prin adăugarea de înălțime și dimensiune. Strălucirea ascendentă a unei lampă de podea poate completa instalațiile de tavan, aplice de perete și alte surse de iluminat, creând un mediu mai dinamic și mai stratificat.

  • Element decorativ: Lămpile de podea în sine servesc adesea ca piese decorative care îmbunătățesc estetica unei încăperi. Designul, materialele și nuanțele acestora pot contribui la decorul camerei chiar și atunci când nu sunt folosite, contribuind la ambianța generală.

Prin încorporarea lămpilor de podea ca parte a iluminatului stratificat, puteți crea un mediu multifuncțional și plăcut din punct de vedere vizual, care să se adapteze la diverse activități și să îmbunătățească starea de spirit a spațiului. Combinarea lămpilor de podea cu alte surse de iluminat ajută la asigurarea unei camere bine luminate, echilibrate și primitoare.

Nu uitați să verificați și selecția noastră de pandantive și lămpi de perete.