Cum știu care este cea mai bună tigaie antiaderentă?

nejlepsi neprilnava panev

Care tigăi sunt cu adevărat antiaderente și care sunt mai puțin bune?Pentru ce este potrivit acest tip de tigaie și ce este mai potrivit pentru o tigaie tradițională din oțel inoxidabil, fontă sau oțel? Aflați toate acestea și multe altele în acest articol.

De ce arde mâncarea în tigaie?

Să începem cu un început dur și să intrăm în chimie. Prăjirea alimentelor într-o tigaie este de fapt o reacție chimică a proteinelor și a compușilor de fier, motiv pentru care tigăile din fontă și oțel sunt adezive.

Prin urmare, o suprafață neadezivă poate fi descrisă ca fiind nereactivă fără exagerare. Această reactivitate poate fi mai mult sau mai puțin redusă în tigăile convenționale prin utilizarea uleiului, care umple locurile de reacție goale, iar proteina nu are cu ce reacționa.

Tigăi antiaderente de calitate

Cele mai bune tigăi antiaderente conform recenziilor clienților noștri

neprilnava nebo ocelova panev
Pentru ce este bună o tigaie antiaderentă?

Nu este ușor de răspuns la această întrebare și poate că nu există un răspuns corect, fiecare suprafață are susținătorii și detractorii săi. Fiecare tigaie are specificul ei și gătește diferit. Care sunt principalele diferențe între a găti pe o tigaie antiaderentă și una convențională?

  • Temperatura maximă
    Oțelul, oțelul inoxidabil și fonta pot rezista la temperaturi foarte ridicate. O crustă crocantă frumoasă este creată pe carne datorită efectului Leidenfrost, în care carnea se dezlipește de tigaie și este umflată de abur. Tigăile neaderente nu pot face acest lucru și, prin urmare, nu veți obține niciodată un strat crocant spectaculos pe carne.
  • Încălzirea
    Temperatura ridicată este parțial legată de încălzire. În timp ce uleiul și toate ingredientele se pun pe o tigaie clasică atunci când aceasta este fierbinte, tigăile antiaderente nu tolerează bine încălzirea. Mâncarea se prepară la o temperatură medie și durează puțin mai mult să se gătească.
  • Tuk
    Tot efortul de a crea o suprafață antiaderentă se referă de fapt la grăsimi. Odată cu creșterea alimentației sănătoase, mulți oameni sunt dornici să elimine grăsimile inutile din dietele lor și să pregătească mese fără ulei. Desigur, acest lucru este imposibil pe o tigaie convențională, așa cum am explicat mai sus.
Tigăi
Sfatul nostru
Citește și
->
velikost pánve
Cum să alegeți tigaia de dimensiunea potrivită?
Știați că alegerea dimensiunii potrivite a tigăii poate face o mare diferență în ceea ce privește calitatea și gustul mâncării dvs. În acest ghid, veți afla cum să alegeți o dimensiune care să se potrivească nevoilor culinare ale gospodăriei dumneavoastră.

panev titan
Tigăi ultramoderne din titan
  • Proprietăți termice excelente
    Stratul interior al tigăii din titan este fabricat din aluminiu, care are o conductivitate termică foarte bună și, astfel, reacționează rapid la schimbările de temperatură, o proprietate de dorit în haute cuisine. Majoritatea tigăilor sunt completate de un mâner din plastic rezistent la căldură, astfel încât mâncarea poate fi finisată în cuptor. Verificați întotdeauna aceste informații cu produsul specific!
  • Indomabilul împingător
    Nu numai că au tigăi din titan proprietăți termice bune, dar sunt și foarte durabile. Dacă nu le tăiați cu un cuțit, nu le veți răni. Nici dacă le scăpați pe trotuar sau dacă schimbați rapid temperatura, ceea ce ar deforma o tigaie de aluminiu presat, de exemplu, nu le va afecta.
  • Întreținere redusă
    Titan este, de asemenea, o plăcere de întreținut. Nu trebuie să vă ocupați de produse sau proceduri speciale. Trebuie doar să îl gătiți și să îl băgați în mașina de spălat vase. Nici măcar nu îl veți răni frecându-l sau înmuindu-l. Titan nu își schimbă culoarea și își păstrează aspectul fără nicio întreținere.

    Cele mai bune tigăi de titan sunt furnizate pe piața noastră de companii germaneWOLL aZWILLING. Ambele mărci oferă calitate fără compromisuri și design atemporal. Indiferent ce cratiță alegeți din portofoliul lor, veți fi complet mulțumit.
Mai multe despre tigăile din titan

Tigăi de titan populare

panev hlinik
Tigăi din aluminiu cu strat antiaderent

Ustensile de gătit din aluminiu este foarte popular datorită conductivității sale ridicate. Cu toate acestea, există adesea un semn de întrebare cu privire la faptul dacă vasele de gătit din aluminiu sunt sigure pentru sănătate. Nu vă faceți griji, acesta nu este otrăvitor în sine, cel mult poate elibera substanțe nedorite atunci când gătește alimente acide, dar numai în cazul aluminiului neacoperit. Iar aceste vase de gătit nu prea mai sunt folosite.

Ustensilele de gătit cu miez de aluminiu au un strat antiaderent pulverizat pe ele, iar acesta este adesea locul unde este îngropat câinele. Aluminiul în sine are proprietăți excelente și este foarte durabil, dar unele finisaje nu sunt cele mai fericite și, paradoxal, reduc calitatea produsului în ansamblu. La ce să fiți atenți atunci când cumpărați o tigaie din aluminiu cu un strat antiaderent?

  • Metoda de producție
    Dacă prețul unei tigăi din aluminiu vi se pare suspect de scăzut, uitați-vă la metoda de producție. Tigăile ieftine tind să fie presate din mai multe straturi. Poate că sunt mai ieftine, dar nu răspund bine la schimbările de temperatură și se deformează ușor în timp. Tigăile turnate sunt de o calitate mai bună, care sunt mai solide și, de asemenea, durează mult mai mult.
  • Calitate
    Adevărul că calitatea contează, repetat de sute de ori, este desigur valabil și în acest caz. Nu vă lăsați tentați de o ofertă specială la o tigaie fără marcă undeva în supermarket. Ați putea obține o ofertă ieftină, dar cu siguranță nu sunt bani bine cheltuiți. Produsele ieftine sunt adesea de proastă calitate, iar acoperirea este subțire și se uzează ușor.
  • Întreținere
    Întreținerea ustensilelor de gătit din aluminiu este relativ ușoară. Principiul director este utilizarea de produse delicate și bureți moi, uitați de cârpele de sârmă și de nisipurile de curățare grosiere. Același principiu rămâne valabil și atunci când gătiți. Nu folosiți niciodată platane și instrumente metalice, cumpărați ajutoare clasice din lemn, plastic sau silicon, iar suprafața tigăii vă va servi mult timp.

    Tigăi din aluminiu cu o suprafață antiaderentă sunt destul de comune, astfel încât puteți găsi o gamă largă de astfel de tigăi antiaderente de la mărci de top, cum ar fi De Cumpărător, Eva Solo sau Tefal. Puteți alege între tigăi clasice, tigăi wok, tigăi pentru clătite sau tigăi pentru sauté.
Mai multe despre tigăile de aluminiu antiaderente

Cratițe din aluminiu excelente

panve keramika
Sunt tigăile ceramice cu adevărat antiaderente?

Sincer să fiu, nu sunt. Proprietățile lor sunt probabil cele mai asemănătoare cu emailul și sunt aproape lipsite de pori. Totuși, veți avea nevoie de cel puțin o cantitate mică de ulei atunci când prăjiți. Cu toate acestea, dacă ar fi să comparăm ceramica cu alte tigăi antiaderente, ceramica ar ajunge pe ultimul loc pe lista imaginară.

Tigăi ceramice cu toate acestea, ele au avantajele lor incontestabile. Datorită miezului conductiv din aluminiu, răspunsul la schimbările de temperatură este rapid, astfel încât aveți un control perfect asupra întregului proces de gătit. Ceramica este durabilă, ușor de întreținut și nu se zgârie la fel de ușor ca teflonul.

Mai multe despre tigăile ceramice

Tigăi ceramice populare


vypalena panev


Creează un strat antiaderent pe tigăi din oțel inoxidabil, oțel sau fontă

De asemenea, puteți crea un strat natural antiaderent pe tigăile obișnuite din oțel inoxidabil, oțel sau fontă prin arderea lor (condimentarea). Pur și simplu încălziți tigaia la o temperatură ridicată și turnați un strat subțire de ulei comestibil. Mențineți focul ridicat timp de cel puțin zece minute, uleiul trebuie să fumege, apoi scurgeți, ștergeți cu o cârpă uscată și ați terminat. Fontă, oțel sau oțel inoxidabil? Care tigaie este cea mai bună?


Tigăi de calitate din fontă, oțel inoxidabil și oțel


jakou vybrat panev
Ce tigaie să alegeți?

După cum am menționat mai sus, fiecare bucătar preferă caracteristici diferite ale tigăii. Decideți în funcție de propria experiență și simțire. Cu toate acestea, iată care sunt cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o tigaie.

  • Ce voi prepara în tigaie
    Dacă aveți de gând să gătiți carne sau legume fără grăsimi, atunci căutați cu siguranță titan sau aluminiu cu un strat antiaderent. Din proprie experiență, vă recomandăm să cumpărați o tigaie antiaderentă pentru gătit sănătos, fără grăsimi și o tigaie clasică pentru friptură.
  • Preț
    Investiția inițială într-o tigaie de bună calitate poate părea ridicată, dar cu siguranță este mai bine să cumpărați de prima dată o piesă de calitate, care va dura mult mai mult decât produsele de calitate slabă. Dacă căutați suficient de mult, cu siguranță veți găsi un compromis rezonabil între preț și calitate.
  • La ce altceva să mă aștept de la tigaie
    Trebuie să mă întreb cât de mult vreau să am grijă de tigaie. Vreau să o spăl în mașina de spălat vase sau nu mă deranjează frecarea manuală? În continuare, ne decidem în funcție de mărimea familiei, gospodăriile mai mici se vor descurca cu o tigaie cu diametrul de până la 26 de centimetri pentru prepararea mâncării, familiile mai mari vor alege o tigaie cu diametrul în jur de 30 de centimetri.
Panseluțe grozave
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cea mai frecventă întrebare adresată
Este sigur să folosiți tigăi antiaderente?
Da, sunt sigure atunci când sunt utilizate corespunzător. Evitați supraîncălzirea peste 260 °C.
Care sunt cele mai sănătoase feluri de mâncare?
Dacă sunteți în căutarea unei tigăi pentru care nu doriți să vă gândiți la riscurile pentru sănătate cauzate de deteriorarea suprafeței, nu ezitați să alegeți smalțul, titanul, carbonul sau oțelul inoxidabil sau ceramica.
Ce înseamnă fără PFOA?
PFOA este denumirea acidului perfluorooctanoic (slavă Domnului pentru aceste abrevieri). Acesta a fost utilizat în trecut în finisajele neaderente ale ustensilelor de gătit și s-a dovedit că are efecte negative asupra sănătății umane. Fără PFOA este, prin urmare, o etichetă pentru produsele care nu au nimic de-a face cu acest acid.
Ce fel de tigaie antiaderentă pentru inducție?
Atunci când gătiți pe o plită cu inducție, trebuie să acordați atenție materialului vasului de gătit atunci când îl alegeți. Asigurați-vă că modelul pe care îl alegeți are o bază feromagnetică pentru a permite gătitul prin inducție.
Cum să prelungiți durata de viață a unei tigăi antiaderente?
Utilizați ustensile din lemn sau silicon și spălați-l manual.
Pot folosi o tigaie antiaderentă pe o plită cu inducție?
Da, dacă este marcat ca fiind compatibil cu inducția.
De ce se formează zgârieturi pe o tigaie antiaderentă?
Datorită ustensilelor metalice, curățării sau depozitării necorespunzătoare.
Este posibil să gătești pe o tigaie antiaderentă fără grăsime?
Da, suprafața este neaderentă și permite gătitul fără grăsimi.