Curățătoare de legume

4 articole în total
Decojitor de legume PROFI PLUS, pivotant, WMF
Sticker
140 lei –31 %
96 lei
WM1871556030
Decojitor de legume PROFI PLUS, WMF
Sticker
85 lei –20 %
68 lei
WM1871396030
Răzătoare pentru coaja de citrice PROFI PLUS, WMF
Sticker
118 lei –20 %
94 lei
WM1871436030

Decojitoare de legume - un must-have în bucătăria ta

Ce este un decojitor de legume?

Un curățător de legume este o ustensilă de bucătărie folosită pentru curățarea fructelor și legumelor. Are o lamă ascuțită care alunecă pe suprafața legumei, răzuind pielea cu moderație și lăsând în urmă carnea din interior.

Pe Kulina vă punem la dispoziție decojitori de legume de la mărci renumite precum Victorinox, WMF, și Joseph Joseph.

La ce se folosește un decojitor de legume?

Aparatele de curățat legume sunt folosite nu numai pentru a îndepărta pielea de la legume, cum ar fi cartofii, morcovii, vinetele, mangalița sau dovleacul.

De asemenea, pot fi folosite pentru a rade felii subțiri de ciocolată sau brânză și pentru a tăia legume în panglici care pot fi folosite ca paste vegetale sau în salate.

Printre legumele obișnuite care sunt adesea decojite se numără cartofii, morcovii, castraveții, dovleceii, merele și perele. Nu uitați însă că nu toate legumele trebuie decojite, iar unele, cum ar fi sfecla sau cartofii dulci, pot fi chiar mai hrănitoare atunci când sunt gătite și consumate cu piele.

Care sunt diferențele dintre Y-Pe și decojitorul lateral?

Un aparat de curățat în formă de Y își trage numele de la forma sa; seamănă cu litera Y. Are un mâner lung și drept, cu o lamă ușor înclinată la capătul ei. Lama, care este adesea fabricată din oțel inoxidabil, are o muchie dreaptă și ascuțită, care se curbează ușor spre capăt. Deoarece lama se adaptează cu ușurință la forma produsului, iar curbura mică de la capăt ajută la îndepărtarea oricăror pete sau ochiuri, aparatele de curățat în Y sunt excelente pentru curățarea legumelor, cum ar fi cartofii și morcovii.

Pe de altă parte, lama unui decojitor lateral este paralelă cu mânerul și decojește legumele din lateral. Lama este frecvent zimțată sau dințată, ceea ce o face perfectă pentru decojirea legumelor cu pielițe dure, cum ar fi dovleacul sau dovleceii. Este nevoie de un pic mai mult efort pentru a opera decât un aparat de curățat în Y, deoarece lama este perpendiculară pe mâner și este mai greu de parcurs curbele.

Dacă vă place să mâncați legume, s-ar putea să vă intereseze și selecția noastră de grătare și feliere de bucătărie, tocătoare și tocătoare electrice și roboți de bucătărie.