Cafetiere franțuzești

12 articole în total
Filtru de cafea LASZLO 1 l, argintiu, Philippi
769 lei
PHP135004
Aparat de cafea cu presă franceză EM77 1 l, alb, Stelton
383 lei
SN811
Aparat de cafea cu presă franceză de 350 ml, Leopold Vienna
101 lei
LV01534
Aparat de cafea cu presă franceză THEO 800 ml, negru, Stelton
472 lei
SNX636
Aparat de cafea cu presă franceză 800 ml, cupru, Leopold Vienna LV01519
Aparat de cafea cu presă franceză 350 ml, cupru, Leopold Vienna
157 lei
LV01529
Aparat de cafea cu presă franceză de 1 l, Leopold Vienna
150 lei –6 %
141 lei
LV01533

Presă franceză - prepararea unei cafele cu aromă maximă cu un efort minim

Ce este presa franceză și cum funcționează?

Presa franceză, denumită în mod obișnuit oală de presare sau oală cu piston, este un aparat de cafea simplu care utilizează o carafă cilindrică din sticlă sau plastic și un piston din oțel cu un filtru cu ochiuri fine.

Pentru a face cafea cu o presă franceză, puneți zațul de cafea grosier în carafă, turnați apă fierbinte peste el și lăsați amestecul să se înmoaie pentru o vreme. Cafeaua și zațul sunt apoi separate, iar zațul este împins pe fundul carafei, cu ajutorul unei scufundări graduale în jos.

Rezultatul final este o cafea cu un profil gustativ bogat, corpolent și cremos. Deoarece nu este filtrată, cafeaua nefiltrată are un conținut mai mare de ulei și sedimente decât cafeaua preparată prin alte tehnici de preparare, ceea ce îi poate conferi o textură oarecum granulată.

La Kulina, avem cele mai bune aparate de cafea cu presă franceză de la producători de renume precum Leopold Viena, WMF, și Stelton.

Cât timp se prepară cafeaua într-o presă franceză?

Încălzirea apei și măcinarea grosieră a boabelor de cafea sunt primii pași în prepararea cafelei într-o presă franceză. Turnați apa fierbinte peste zațul de cafea din presa franceză, asigurându-vă că îl acoperă complet.

După ce se amestecă amestecul, se lasă la infuzat timp de patru-cinci minute. Turnați cafeaua proaspăt preparată în cana preferată, după ce apăsați cu atenție pe piston pentru a separa cafeaua de pământ.

Care este diferența dintre cafeaua preparată într-un Aparat de cafea cu presă franceză și cea preparată într-un espressor?

Principalele diferențe între cafeaua preparată într-un Aparat de cafea cu presă franceză și un aparat de cafea espresso sunt:

  • Metoda de fabricare a berii: O presă franceză este un tip de aparat de preparare prin imersie în care zațul de cafea este pus la înmuiat în apă fierbinte timp de câteva minute înainte de a fi presat și separat de cafeaua preparată. Un espressor folosește presiunea pentru a extrage cafeaua din boabele fin măcinate.

  • Dimensiunea măcinării: Cafeaua preparată într-o presă franceză necesită o măcinare grosieră, în timp ce espresso necesită o măcinare foarte fină. Măcinarea mai fină permite apei să treacă rapid prin zațul de cafea, creând o cafea puternică și concentrată.

  • Puterea cafelei: Espresso este o doză concentrată de cafea cu un nivel ridicat de cofeină și o aromă puternică. Cafeaua preparată într-o presă franceză este mai puțin concentrată și are o aromă mai blândă.

  • Crema: Espresso are un strat de cremă, care este o spumă cremoasă, de culoarea caramelului, în partea de sus a băuturii. Cafeaua de presă franceză nu are un strat de cremă.

  • Echipament: Aparatele de cafea cu presare franceză sunt simple și ieftine, în timp ce aparatele de cafea espresso sunt de obicei mai scumpe și necesită mai multă îndemânare pentru a fi utilizate.

Dacă sunteți în căutarea mai multor modalități de a prepara cafea, consultați selecția noastră de aparate de cafea cu picurare, aparate de cafea cu picurare lentă și espressoare pentru aragaz.