Accesorii grătare pe lemne și pe cărbuni

4 articole în total
Suport pentru ustensile de grătar, drept, Remundi
169 lei –13 %
146 lei
RMDI800739
inel pentru wok pentru grătar M, Remundi
469 lei –10 %
420 lei
RMDI801022
Suport pentru ustensile de grătar, curbat, Remundi
169 lei –8 %
155 lei
RMDI800870
Inel pentru wok L, Remundi
569 lei –5 %
Inel pentru wok L, Remundi
În stoc (2 buc.)
536 lei
RMDI801023

Accesorii pentru grătarele cu lemne sau cărbuni

De ce ar trebui să alegeți un grătar cu cărbune?

Utilizarea unui grătar cu cărbune (în locul unui grătar cu cărbune cu grătar electric în aer liber de exemplu) oferă o experiență unică de gătit și conferă o aromă deosebită mâncării dumneavoastră. Iată câteva aspecte care fac grătarele cu cărbuni speciale:

  • Aromă: Grătarele cu cărbuni dau o aromă distinctă de fum mâncării. Cărbunele de lemn care arde generează fum, care conferă mâncării un gust bogat și autentic, greu de reprodus prin alte metode de gătit.

  • Versatilitate: Grătarele cu cărbuni permit atât grătarul direct (gătirea alimentelor direct pe cărbuni), cât și indirect (gătirea alimentelor departe de cărbuni, cu capacul închis), oferind versatilitate pentru a găti o gamă largă de feluri de mâncare.

  • Căldură mare: Grătarele cu cărbuni pot atinge temperaturi mai ridicate în comparație cu unele grătare pe gaz. Această căldură ridicată este ideală pentru a prăji carnea și a obține acea crustă carbonizată râvnită la exterior, păstrând în același timp interiorul suculent și fraged.

  • Controlul: Cu puțină practică, puteți învăța să controlați căldura unui grătar cu cărbune cărbuni prin reglarea cantității de cărbuni și a fluxului de aer prin guri de aerisire. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a regla fin procesul de gătire pentru diferite tipuri de alimente.

  • Experiență autentică: Mulți oameni se bucură de procesul de aprindere a cărbunelui, de așteptare a cenușii și de îngrijirea grătarului. Oferă o experiență de gătit mai practică și mai captivantă în comparație cu grătarele pe gaz.

  • Apel tradițional: Grătarul cu cărbuni are un sentiment de tradiție și nostalgie, deoarece este o metodă populară de gătit de generații întregi. Acesta poate crea o atmosferă clasică și primitoare în timpul adunărilor în aer liber.

  • Portabilitate: Grătarele cu cărbuni sunt disponibile în diferite dimensiuni, inclusiv modele portabile. Acest lucru le face potrivite pentru picnicuri, excursii cu cortul, petreceri în aer liber și alte activități în aer liber.

  • Accesibilitate: Grătarele cu cărbune sunt adesea mai accesibile din start decât unele grătare cu gaz sau alte tipuri de echipamente de gătit în aer liber.

  • Aspecte comunitare și sociale: Grătarul pe cărbuni poate fi o activitate socială. Prietenii și familia se adună deseori în jurul grătarului și se bucură de conversații în timp ce așteaptă ca mâncarea să se gătească.

  • Experimentarea: Grătarele cu cărbuni încurajează experimentarea cu diferite tipuri de cărbuni, așchii de lemn și tehnici de afumare pentru a crea mâncăruri unice și gustoase.

Este de remarcat faptul că utilizarea unui grătar grătar cu cărbune necesită o pregătire suplimentară și răbdare în comparație cu grătarele cu gaz. Trebuie să aprindeți cărbunele, să așteptați să se încălzească și să se aprindă cenușa și să gestionați manual temperatura. Cu toate acestea, mulți entuziaști consideră că procesul este satisfăcător și se bucură de rezultatele pe care le pot obține prin această metodă tradițională de gătit în aer liber.

Care sunt accesoriile speciale destinate grătarelor cu lemne/ cărbuni?

Accesoriile speciale concepute pentru grătare în general sau pentru grătarele cu cărbuni îmbunătățesc experiența de grătar și fac mai simplă și mai sigură utilizarea acestuia.

La Kulina oferim nu numai grătare cu cărbuni de la producători de top, cum ar fi Outdoorchef sau Höfats dar și accesorii speciale pe care le puteți folosi pentru a face experiența și mai plăcută. Acestea includ grile de grătar, plăci de grătar și frigărui destinate grătarelor pe care le oferim și care vă permit să gătiți mai multe tipuri de alimente. Veți găsi aici și mese laterale pentru grătare, care vă oferă mai mult spațiu pentru a vă ține mâncarea la îndemână în timp ce faceți grătarul.

Asigurați-vă că verificați și accesoriile universale pentru grătar pe care le oferim, inclusiv uneltele de grătar, echipamentul de curățare, vasele de grătar etc.