Shakere

22 articole în total
Sticluță de buzunar MANHATTAN 200 ml, WMF
164 lei –9 %
149 lei
WM0603519990
Shaker cocktail PARISIENNE, 500 ml, oțel inoxidabil, Alessi
619 lei
ALGIA26
Flașcă pentru băuturi alcoolice SHOT 150 ml, Alessi
249 lei
ALPG03
Cană de amestec pentru bar, 700 ml, Alessi
389 lei
ALGIA25
Sita barman THE TENDING BOX, Alessi
144 lei
ALGIA27
Agitator pentru cocktail GRAND CRU 20 cm, Rosendahl
264 lei
RSD18730
Shaker de cocktail Boston LOUNGE 500 ml, negru, Blomus
312 lei
BM64291
Shaker cocktail ARNE JACOBSEN 750 ml, argintiu, Stelton
856 lei
SN0161
Stclă de buzunar HENRY 175 ml, argintiu, din oțel inoxidabil, Philippi PHP181029
Agitator de cocktail GRUNGE, House Doctor
262 lei –17 %
215 lei
HD211290811
Agitator de cocktail 700 ml, 3 buc, Leopold Vienna
182 lei –15 %
154 lei
LV233013
Agitator de cocktail ALIR, alamă,House Doctor
262 lei –10 %
234 lei
HD211290800
Shaker 500 ml, Leopold Vienna
80 lei
LV00803
Shaker pentru cocktail 700 ml, din oțel inoxidabil mat, Leopold Vienna LV00801
Set shaker de cocktail Boston LOUNGE, Blomus
313 lei
BM66730
Shaker de cocktail Boston LOUNGE 500 ml, crem, Blomus
342 lei
BM64290
Sticlă de buzunar HENRY 200 ml, argintiu, din oțel inoxidabil, Philippi PHP181030
Shaker de cocktail Boston LOFT BAR, WMF
277 lei
WM0613556030
Set sticlă alcool THE ESSENTIALS, cu pâlnie și pahare, Printworks PRPW00648

Shakers - cel mai bun mod de a vă bea băutura

Ce sunt agitatoarele de cocktail?

Agitatoarele de cocktailuri sunt accesorii de bar folosite pentru a amesteca ingredientele cocktailurilor. În general, acestea constau dintr-un recipient din sticlă sau metal, un capac și o strecurătoare.

Avem o varietate de agitatoare la Kulina, inclusiv agitatoare de la mărci bine-cunoscute precum Alessi și Leopold Vienna. Shakerii vin foarte des în seturi care sunt cadouri excelente pentru bărbați.

Există trei tipuri principale de agitatoare de cocktailuri:

 • Cobbler Shaker: Un shaker cobbler este un shaker din trei piese care constă dintr-o bază din metal sau sticlă, un capac cu o strecurătoare încorporată și un capac care acoperă strecurătoarea. Agitatoarele Cobbler sunt ușor de utilizat și sunt ideale pentru prepararea unor loturi mici de cocktailuri. Cu toate acestea, ele pot fi mai greu de curățat și este posibil să nu ofere același nivel de aerisire ca alte tipuri de agitatoare.

 • Boston Shaker: Un shaker Boston este format din două piese - o bază din metal sau sticlă și o cutie metalică pentru amestecare. Cele două bucăți se pun împreună și se agită pentru a amesteca ingredientele. Shakerele Boston sunt mai mari decât shakerele cobbler și pot găzdui mai multe ingrediente, ceea ce le face ideale pentru prepararea mai multor cocktailuri deodată. Cu toate acestea, este nevoie de ceva mai multă îndemânare pentru a le folosi decât scuturatoarele de pahare, deoarece nu au strecurătoare încorporate.

 • French Shaker: Un shaker franțuzesc, cunoscut și sub numele de shaker parizian, este similar cu shakerul Boston, dar în loc de o cutie de metal pentru amestecare, are o bază de metal sau de sticlă și un capac de metal cu o strecurătoare încorporată. Agitatoarele franțuzești sunt versatile și ușor de utilizat, dar, la fel ca și cele Boston, necesită o strecurătoare separată.

Fiecare tip de agitator are propriile beneficii și dezavantaje, iar alegerea tipului de agitator poate depinde de preferințele personale și de tipul de cocktail care se prepară.

De ce unele cocktailuri trebuie amestecate și altele agitate?

Tehnica de agitare sau de amestecare a unui cocktail poate avea un impact semnificativ asupra gustului final și a texturii acestuia. În general, cocktailurile care conțin ingrediente tulburi sau vâscoase, cum ar fi sucurile de fructe, smântâna sau albușurile de ou, sunt de obicei agitate. Agitarea acestor ingrediente cu ajutorul unui agitator de cocktail creează o băutură spumoasă, bine amestecată și cu o textură mai ușoară.

Pe de altă parte, cocktailurile care conțin băuturi spirtoase și lichioruri clare și puternice, cum ar fi Martini sau Manhattan, sunt de obicei amestecate. Se amestecă ușor cu un lingură pentru bar, amestecă ingredientele fără a dilua prea mult băutura, creând un cocktail neted și echilibrat.

În plus, alegerea de a agita sau de a amesteca un cocktail poate depinde, de asemenea, de temperatura dorită și de diluția băuturii. Agitarea unui cocktail are ca rezultat, de obicei, o băutură mai rece și mai diluată decât amestecarea, care poate duce la un cocktail mai puternic și mai puțin diluat.

În cele din urmă, decizia de a agita sau de a amesteca un cocktail depinde de rețetă și de gustul și textura dorite ale băuturii finale.

Există multe cocktailuri care pot fi fie agitate, fie amestecate, în funcție de preferințele personale și de rețeta folosită. Cu toate acestea, unele cocktailuri clasice sunt amestecate sau agitate în mod tradițional, după cum urmează:

Cocteiluri amestecate:

 • Martini: gin sau vodcă, vermut uscat, amestecat cu gheață și strecurat într-un pahar răcit, cu un fir de lămâie sau o măslină.
 • Manhattan: whisky, vermut dulce și bitter amestecate cu gheață și strecurate într-un pahar răcit cu garnitură de cireșe.
 • Negroni: gin, vermut dulce și Campari amestecate cu gheață și strecurate într-un pahar cu gheață cu garnitură de suc de portocale.
 • Old Fashioned: bourbon sau whisky de secară, zahăr, bitter și apă, amestecate cu gheață și servite într-un pahar cu gheață, cu garnitură de coajă de portocală și cireșe.

Cocteiluri agitate:

 • Margarita: tequila, suc de lămâie și triple sec, agitat cu gheață și strecurat într-un pahar cu margine de sare, cu o garnitură de lămâie.
 • Daiquiri: rom alb, suc de lămâie și sirop simplu agitat cu gheață și strecurat într-un pahar răcit, cu o roată de lămâie drept ornament.
 • Cosmopolitan: vodcă, suc de merișor, suc de lămâie și triple sec, agitat cu gheață și strecurat într-un pahar răcit, cu o garnitură de suc de lămâie.
 • Pińa colada: rom alb, suc de ananas, cremă de nucă de cocos și gheață, agitat și strecurat într-un pahar răcit cu garnitură de ananas.

Rețineți că tehnica de agitare sau de amestecare a unui cocktail poate fi o chestiune de preferință personală și poate varia în funcție de rețetă și de ingredientele folosite.

În afară de un shaker, este posibil să aveți nevoie și de alte instrumente de barman, așa că asigurați-vă că verificați colecțiile noastre de jiggers, linguri de bar și alte instrumente de barman.

Și dacă sunteți un fan al cocktailurilor de lux sau dacă sunteți în căutarea unui cadou elegant, ar trebui să răsfoiți și colecțiile noastre de pahare de cocktail și pahare pentru băuturi lungi pentru mai multe accesorii utile pentru a vă bucura de băuturi.