Racletă gradată pentru aluat

3 articole în total
Mașină de tăiat aluat 11 cm, flexibil, de Buyer
69 lei –30 %
48 lei
DB330211N

Răzuitoare de aluat - o modalitate ușoară de a manipula aluatul

Ce este un răzuitor de aluat?

O racletă pentru aluat, denumită adesea racletă de masă, este o ustensilă culinară utilizată frecvent în panificație pentru manipularea aluatului pentru prăjituri, pizza sau pâine. De obicei, are un mâner și o lamă plată, dreptunghiulară, din oțel inoxidabil, metal sau plastic.

Lama poate răzui și deplasa bucățile de aluat, poate tăia aluatul și poate curăța suprafețe precum blaturile de lucru, plăcile de tăiere sau rulou de rulare. Pentru o porționare simplă a aluatului, anumite raclete de aluat au în plus măsuri marcate pe lamă.

Acestea sunt un instrument indispensabil pentru brutari, deoarece facilitează și accelerează manipularea și modelarea aluatului.

La ce folosești o racletă pentru aluat?

Un răzuitor de aluat poate fi folosit în diferite scopuri în coacere, printre care:

  • Tăierea și împărțirea aluatului: Lama plată a racletei de aluat facilitează tăierea aluatului moale și împărțirea acestuia în jumătăți egale.
  • Ridicarea și deplasarea aluatului: Puteți folosi de asemenea racleta pentru aluat pentru a muta aluatul de pe o suprafață pe alta, de exemplu de pe o planșetă de tocat pe o tavă de copt.
  • Curățarea suprafețelor: Răzuitorul poate fi folosit și pentru a îndepărta aluatul sau alte particule de pe blatul de lucru, ceea ce face mai simplă menținerea unui spațiu de lucru curat în timpul coacerii.
  • Modelarea aluatului: Puteți, de asemenea, să modelați aluatul în formele dorite apăsând ușor cu racleta.
  • Netezirea suprafeței: Când faceți pâine sau crustă de pizza, răzuitorul poate fi folosit pentru a netezi suprafața aluatului.

Care este diferența dintre un răzuitor de banc și un răzuitor de aluat?

Cuvintele "racletă de banc" și "racletă de aluat" sunt uneori folosite în mod interschimbabil și se pot referi la același echipament culinar care are același scop. Atât racleta de banc, cât și racleta pentru aluat au un mâner și o lamă care pot fi folosite în bucătărie pentru o serie de activități, așa cum am menționat mai sus. Diferența constă în faptul că racleta de bancă (numită și "cuțit de bancă") are o lamă foarte subțire și ascuțită din metal, în timp ce racletele pentru aluat pot fi fabricate din plastic.

O racletă pentru aluat este un accesoriu excelent pentru colecția ta de accesorii de copt și este, de asemenea, o idee de cadou excelentă pentru orice pasionat de copt.

Puteți verifica selecția noastră de raclete de aluat premium de la de Buyer și de la alți producători renumiți.