Filtre și pliculețe de ceai

3 articole în total
Filtre de ceai, 100 buc, Kusmi Tea
35 lei
KUSMIFILT1
Ustensilă pentru Matcha BAMBOO, Viva Scandinavia
125 lei
VS83612
Filtre de ceai, 50 buc, Viva Scandinavia
39 lei
VS83101

Pungile cu filtru de ceai - o modalitate ușoară și directă de a prepara ceai vrac

Ce sunt pungile de filtru de ceai?

Pungile cu filtru de ceai sunt recipiente mici, de unică folosință, folosite pentru a ține ceaiul vrac pentru a fi pus la macerat în apă fierbinte. Acestea sunt compuse din hârtie de filtru, mătase sau plasă. Acestea oferă o alternativă rapidă și simplă la utilizarea unui infuzor de ceai sau o strecurătoare pentru a crea o singură ceașcă de ceai.

O pungă cu filtru de ceai poate fi utilizată prin simpla umplere cu cantitatea necesară de frunze de ceai vrac și prin așezarea acesteia într-o cană sau într-o cană ceainic. După aceea, adăugați apă clocotită în pungă și lăsați-o la înmuiat pentru cât timp doriți. Pur și simplu scoateți punga și aruncați-o după ce ați făcut ceaiul.

Pungile cu filtru de ceai oferă o alternativă rapidă și ușoară la metodele tradiționale de înmuiere pentru a savura ceaiul din frunze libere. La magazinul Kulina, avem pungi de filtru de ceai de la mărci renumite, cum ar fi Viva Scandinavia.

Care este diferența dintre ceaiul cu frunze libere și pungile de ceai?

Pungile de ceai conțin frunze de ceai mai mici, de calitate inferioară, care sunt uneori denumite"fannings" sau"praf", în timp ce ceaiul din frunze libere este creat din frunze întregi de ceai sau din bucăți considerabile de frunze rupte.

În comparație cu pungile de ceai, ceaiul din frunze libere are adesea o aromă și un parfum de calitate superioară, deoarece este fabricat din frunze de ceai mai mari, întregi. Acest lucru se întâmplă pentru ca gusturile și uleiurile esențiale ale ceaiului să se poată infuza pe deplin în timpul preparării, deoarece frunzele mai mari au mai mult spațiu pentru a se răspândi.

Pe de altă parte, pliculețele de ceai sunt adesea umplute cu particule de ceai mai mici, ceea ce ar putea duce la o aromă mai ușoară și mai previzibilă. În plus, unele pliculețe de ceai au arome sau substanțe chimice care pot schimba aroma ceaiului.

Factorul de comoditate este o altă distincție între ceaiul din frunze libere și pungile de ceai. În timp ce ceaiul din frunze libere necesită o pregătire suplimentară, cum ar fi cântărirea ceaiului și utilizarea unui filtru sau a unui infuzor, pliculețele de ceai sunt deja măsurate și gata de utilizare.

Utilizarea pungilor de ceai cu filtru este o alternativă plăcută. le puteți umple cu un ceai de calitate superioară, vă puteți bucura de gust și le puteți arunca pur și simplu.

Puteți reutiliza filtre de ceai?

Nu se recomandă reutilizarea filtre de ceai de unică folosință din hârtie sau din alte materiale similare, deoarece acestea ar putea slăbi și schimba gustul ceaiului. Pe de altă parte, filtrele reutilizabile pot fi curățate și refolosite dacă sunt compuse din materiale lavabile.

Este esențial să rețineți că aroma ceaiului se poate schimba dacă un filtru este reutilizat, iar aromele persistente de la utilizarea inițială se pot transfera la utilizările ulterioare.

Dacă vă simțiți aventuros, puteți explora selecția noastră de ceaiuri și puteți citi ghidul nostru de cumpărături despre cum să preparați și să serviți ceaiul.