Deschizătoare de sticle

13 articole în total
Sabie pentru șampanie LUXURY 30 cm, mâner de măsline, Laguiole
274 lei
LAGSDV-301333
Deschizător de sticle VOTVÍRÁK, stejar, oțel mat, UBRD
299 lei –14 %
256 lei
UBRD95DUMAT
Deschizător de sticle VOTVÍRÁK, stejar, oțel lucios, UBRD
299 lei –14 %
256 lei
UBRD95DULESK
Deschizător de sticle VIRGULA 10 cm, oțel inoxidabil, Alessi
169 lei
ALFGO06
Deschizător de sticle GRAND CRU, 14 cm, negru/argintiu, Rosendahl RSD25010
Deschizător de sticle HAMBURGER HEBER 5 cm, argintiu, Philippi
123 lei
PHP273056
Deschizător de sticle UTILO, Blomus
135 lei
BM63145
Deschizător de sticle JOHNNY CATCH, magnetic, oțel inoxidabil, Höfats HO040101
Tăietor de folii SOMMELIER, Zwilling
143 lei
ZW39500047
Deschizător de sticle JOHNNY CATCH, Höfats
177 lei
HO040201
Bandă adezivă de înlocuire JOHNNY CATCH Höfats
17 lei
HO04010101

Deschizătoare de sticle - deschideți cu ușurință băuturile preferate

Ce sunt desfăcătoarele de sticle?

Deschizătoarele de sticle sunt unelte utilizate pentru a îndepărta capacele de sticle (de obicei, capacele). Acestea sunt făcute pentru a scoate capacul fără a sparge sticla sau a lăsa conținutul să se verse. Deschizătoarele de sticle sunt fabricate din materiale rezistente, cum ar fi oțelul inoxidabil sau lemnul, și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri.

Deschizătoarele de sticle sunt instrumente esențiale pentru oricine căruia îi place să consume băuturi îmbuteliate. Acestea sunt instrumente simple, dar eficiente, care pot deschide rapid și ușor o sticlă fără a afecta utilizatorul, recipientul (cu excepția sabiei de șampanie) sau fără a vărsa conținutul acesteia.

La Kulina, oferim diferite tipuri de deschizătoare de sticle de la producători renumiți precum Höfats, Philippi, și UBRD.

Care sunt tipurile de deschizătoare de sticle disponibile pe Kulina?

Există mai multe tipuri diferite de deschizătoare de sticle disponibile pe site-ul nostru, fiecare fiind conceput pentru un anumit scop sau stil. Următoarele sunt câteva dintre cele mai populare tipuri de deschizătoare de sticle:

  • deschizător de sticleportabil: Acest stil de deschizător de sticle, care este cel mai răspândit, constă într-un instrument simplu cu un capăt plat utilizat pentru a desprinde capacele sticlelor. Unele deschizătoare de sticle portabile au, de asemenea, un al doilea capăt care poate fi folosit pentru a deschide cutii de conserve sau pentru a răsuci capacele sticlelor.
  • Deschizător de sticle montat pe perete: Pentru comoditate, acest stil de deschizător de sticle este, în general, atârnat pe un perete sau pe blat. Capacul este îndepărtat cu ajutorul unei plăci metalice cu o mică buză sau pârghie și, adesea, există un recipient pentru a prinde capacele pe măsură ce cad.
  • Deschizător de capac de coroană: Capacele de coroană, care se găsesc adesea pe sticlele de bere, pot fi deschise cu unul dintre desfăcătoarele de capace de coroană disponibile pe Kulina. Aceste deschizătoare de sticle sunt făcute pentru a se potrivi perfect peste capacul coroanei, oferindu-vă pârghia necesară pentru a-l îndepărta fără a sparge sticla sau a scurge conținutul acesteia.
  • Sabie de șampanie: Kulina oferă o sabie de șampanie pentru deschiderea elegantă a sticlelor de șampanie. Aceste săbii sunt destinate a fi folosite pentru a tăia buza sticlei de șampanie, rupând gâtul și eliberând dopul. Pentru un eveniment special, săbiile de șampanie sunt un mod elegant și dramatic de a deschide o sticlă.

Care este istoria șampaniei sabre și sabrage?

istoria sabiei de șampanie, cunoscută și sub numele de sabrage, poate fi urmărită până în timpul lui Napoleon Bonaparte, la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea.

Potrivit legendei, în timpul campaniilor lui Napoleon, acesta și ofițerii săi sărbătoreau victoriile deschizând sticle de șampanie cu săbiile. Tradiția a continuat chiar și după sfârșitul epocii napoleoniene, devenind populară în rândul aristocraților francezi și răspândindu-se ulterior în alte țări.

Primul caz înregistrat de sabrage a avut loc în 1812, când un ofițer de cavalerie pe nume Francois-Antoine Hollande ar fi deschis o sticlă de șampanie cu sabia sa după bătălia de la Borodino. Acest act a devenit rapid popular printre ofițeri și a fost în curând adoptat de aristocrație ca o modalitate de a impresiona oaspeții la petreceri și sărbători.

În timp, tehnica sabrage-ului a devenit mai rafinată, iar sabia de șampanie a fost dezvoltată special în acest scop. Sabia de șampanie are, de obicei, o lamă lungă și plată, cu o margine tocată, care permite o spargere curată de-a lungul cusăturii sticlei. Sabia se folosește prin trecerea ei de-a lungul cusăturii sticlei, creând o mică fisură care permite presiunii din interiorul sticlei să forțeze dopul și gulerul de sticlă să iasă din partea superioară a sticlei.

În prezent, sabrage-ul este deseori efectuat la evenimente și sărbători speciale și a devenit o tradiție populară în industria vinului și a băuturilor spirtoase. Deși poate părea un mod riscant și periculos de a deschide o sticlă de șampanie, atunci când este făcut corect de către un practicant priceput, poate fi o demonstrație spectaculoasă și impresionantă de tehnică și măiestrie.

În general, Kulina oferă o selecție de deschizătoare de sticle premium pentru a satisface o gamă largă de nevoi și gusturi, de la deschizătoare manuale tradiționale la modele mai specializate pentru deschiderea anumitor tipuri de sticle.

Și dacă sunteți în căutarea altor accesorii de bar, nu uitați să verificați selecția noastră de alte instrumente pentru barmani, răcitoare de sticle și pahare, inclusiv pahare de bere pentru toți fanii berii.