Piper VOATSIPERIFERY MADAGASCAR ZANZIBAR 10 g, Peugeot

Cod: PG32746
Marcă: Peugeot
43 lei
Stoc epuizat
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Potrivite pentru polizorul montabil ZANZIBAR.

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Piper negru sălbatic Voatsiperifery din Madagascar

Origine și istorie

Acest piper crește sălbatic și produce fructe mici cu codițe. Se găsește în zonele calde și umede de la poalele munților din sud-estul Madagascarului. Plantele târâtoare folosesc copacii din pădurea tropicală ca suport. Uneori pot crește până la 20 de metri înălțime, ceea ce face foarte dificilă colectarea boabelor de piper. Prelucrarea piperului sălbatic nu este un proces ușor, deoarece boabele de piper conțin multă apă și sunt foarte fragile. Pentru producerea unui kilogram de condiment uscat sunt necesare zece kilograme de piper proaspăt
boabe. Acest tip de piper este extrem de rar.

Sfaturi și utilizare

Îl puteți folosi în salate de sezon și se potrivește de asemenea cu carnea, în special cu cea de porc și de miel, dar și cu peștele alb. Este excelent cu foie gras. Cele mai potrivite legume pentru a fi condimentate cu acest piper sunt roșiile. Este, de asemenea, un adaos ideal pentru brânzeturile albe moi. Este deosebit de potrivit pentru brânza de capră și de oaie. Este excelent în pateuri, terrine, compoturi, murături și legume murate. Cea mai surprinzătoare utilizare este în deserturile care conțin fructe (pepene galben, căpșuni, cireșe, mere, pere) și mai ales ciocolată.

Despre gust

Are o aromă clasică de piper, dar are o notă lemnoasă, rășinoasă și pământie neobișnuită. Conține urme de citrice, fructe și flori. Gustul său proaspăt durează mult timp. Debutul gustului picant nu este ascuțit, dar este pătrunzător și persistă mult timp. Acest piper sălbatic nu este
la fel de puternic ca și piperul negru sau alb. În ciuda profilului aromatic debordant, boabele sale sunt foarte ușor de folosit.

Măcinarea piperului

Măcinarea este folosită în primul rând pentru a elibera întreaga aromă a piperului. Moleculele aromatice se află în miezul boabelor de piper, iar cele picante se află în principal la exterior. Prin urmare, pentru mai multă iuțeală, folosiți o măcinare fină, iar pentru o aromă maximă, alegeți o măcinare mai grosieră, care va elibera perfect esența boabelor. Piperul trebuie măcinat doar în ultimul moment! Momentele puternice sunt trecătoare ... Dacă vreți să vă bucurați de piper în cea mai bună formă, nu-l gătiți cu mâncarea timp îndelungat, căci își va pierde puterea.

Parametri suplimentari

Categorie: Piper și condimente
Greutate: 0.1 kg
Tip produs: Râșniță
Seria: Peugeot ZANZIBAR
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: