Perne

5 articole în total
Pernă STRAW 30 x 50 cm, cu umplutură de hrișcă, Foonka
227 lei
FOPG50S
Pernă MOSS 30 x 50 cm, cu umplutură de hrișcă, Foonka
230 lei
FOPG50M
Pernă SNOW, 30 x 50 cm, cu umplutură de hrișcă, Foonka
220 lei
FOPG50SN
Pernă SNOW, 40 x 40 cm, cu umplutură de hrișcă, Foonka
224 lei –8 %
206 lei
FOPG40SN

Pernele - favorizează un somn sănătos și liniște

Pernele sunt elemente suple, perlate, care susțin și calmează capul și gâtul în timp ce o persoană doarme sau se relaxează. Acestea au, în general, o formă pătrată sau dreptunghiulară și pot fi compuse din mai multe materiale, inclusiv fibre de bumbac și poliester.

Care sunt cele mai populare tipuri de umplutură pentru pernele de dormit?

Există mai multe tipuri de umplutură care sunt utilizate în mod obișnuit pentru pernele de dormit. Unele dintre cele mai populare includ:

 • Puf: Acesta este stratul moale și pufos de izolație care se găsește sub penele rațelor sau gâștelor. Pernele din puf sunt cunoscute pentru moliciunea și pufozitatea lor, dar s-ar putea să nu fie potrivite pentru persoanele cu alergii.

 • Pană: Pernele din pene sunt confecționate cu stratul exterior de pene de rață sau de gâscă. Acestea sunt de obicei mai ferme decât pernele din puf, dar pot fi și mai accesibile.

 • Spumă cu memorie: Acesta este un tip de spumă de poliuretan care este proiectat să se muleze pe forma capului și a gâtului dumneavoastră. Pernele din spumă cu memorie sunt cunoscute pentru suportul lor și pentru reducerea presiunii, dar pot, de asemenea, să rețină căldura și să aibă un miros chimic.

 • Latex: Pernele din latex sunt fabricate din cauciuc natural sau sintetic. Acestea sunt cunoscute pentru durabilitatea și susținerea lor, precum și pentru capacitatea lor de a rămâne răcoroase și uscate.

 • Microbile: Pernele cu microperle sunt umplute cu mărgele mici, fabricate din polistiren sau din alte materiale. Acestea sunt de obicei moi și de susținere, dar pot face și zgomot atunci când vă mișcați.

 • Poliester: Pernele din poliester sunt umplute cu fibre sintetice care sunt concepute pentru a imita moliciunea și înălțimea pufului. Acestea sunt de obicei accesibile și hipoalergenice, dar este posibil să nu fie la fel de durabile ca alte tipuri de perne.

 • Hrișcă: naturale, hipoalergenice și ecologice, ele oferă

Tipul de umplutură cel mai bun pentru dumneavoastră va depinde de preferințele și nevoile dumneavoastră personale, cum ar fi poziția în care dormiți, alergiile și bugetul.

Cum aleg cea mai bună pernă pentru nevoile mele?

Alegerea pernă ideale poate fi dificilă. Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de următorii factori:

 • Poziția de dormit: Tipul de pernă de care aveți nevoie ar putea depinde de modul în care alegeți să vă culcați. Pentru a-și menține gâtul și coloana vertebrală aliniate, cei care dorm pe spate ar putea avea nevoie de un pat mai subțire pernă, în timp ce persoanele care dorm pe o parte pot avea nevoie de o pernă mai mare pernă.
 • Fermitate: Susținerea și confortul unei pernăpot varia în funcție de cât de fermă este aceasta. Pentru cei care dorm pe burtă, pernele mai moi pot fi preferabile, în timp ce pentru cei care dorm pe o parte sau pe spate, pernele mai tari pot fi preferabile.
 • Dimensiune: Suportul și confortul unei pernă pot varia în funcție de mărimea acesteia. Alegeți o mărime care să fie confortabilă pentru tipul de corp și poziția de dormit.

Care sunt beneficiile pernă dormit cu umplutură de hrișcă?

Hrișca de hrișcă reprezintă majoritatea pernelor noastre, deoarece a câștigat popularitate în ultimii ani datorită avantajelor sale distincte. Unele dintre acestea sunt:

 • Oferă asistență personalizată: Pernele din hrișcă se adaptează la forma gâtului și a capului dumneavoastră, oferind sprijin și aliniere personalizate. Acest lucru poate reduce disconfortul spatelui și al gâtului, îmbunătățind în același timp somnul.
 • Hipoalergenic natural: Hrișca de hrișcă este imună la acarieni, mucegai și germeni, deoarece este hipoalergenică prin natura sa. Astfel, acestea reprezintă o alegere fantastică pentru cei care suferă de alergii sau astm.
 • Respirabil: Coaja de hrișcă este natural poroasă, ceea ce permite aerului să circule liber prin pernă. Acest lucru poate ajuta la menținerea pernă răcoroase și uscate, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care au tendința de a se supraîncălzi în timpul nopții.
 • Ecologic: Pernele din hrișcă sunt o alegere ecologică, deoarece sunt construite din materiale naturale și se biodegradează ușor.
 • Fără miros sau zgomot: Pernele din hrișcă sunt inodore și silențioase atunci când vă deplasați noaptea și nu au niciun miros chimic.
 • Ușor de reglat: Pernele noastre din hrișcă includ adesea un fermoar care vă permite să adăugați sau să scoateți coji pentru a personaliza fermitatea și gradul de susținere.

Pentru un decor confortabil și un somn minunat, puteți, de asemenea, să răsfoiți colecția noastră de lenjerii de pat, huse și cuverturi.

De ce sunt lenjeria de dormitor și textilele decorative atât de importante pentru confortul și aspectul dormitorului dumneavoastră?

Lenjeria de dormitor și textilele decorative sunt importante din mai multe motive atunci când vine vorba de confortul și aspectul interiorului:

 1. Confort: Lenjeria de pat, cum ar fi cearșafurile, fețele de pernă și plăpumile, sunt în contact direct cu pielea noastră timp de mai multe ore pe zi. Prin urmare, acestea joacă un rol crucial în ceea ce privește nivelul nostru de confort în timpul somnului. Lenjeriile de înaltă calitate realizate din materiale moi și respirabile pot ajuta la reglarea temperaturii corpului, la eliminarea umezelii și la promovarea unui somn bun.

 2. Confortabilitate: Textilele pot adăuga căldură în interiorul unei camere prin introducerea de culoare, model și textură. Culorile calde, cum ar fi roșu, portocaliu și galben, pot crea o atmosferă confortabilă și primitoare, în timp ce texturile moi, cum ar fi catifeaua sau blana falsă, pot adăuga un sentiment de lux și confort. În mod similar, modelele, cum ar fi dungile sau desenele florale, pot crea un sentiment de profunzime și interes vizual. Țesăturile, cum ar fi perdelele, pernele, covoarele, cuverturile de pat și păturile, pot oferi căldură fizică și vizuală unui spațiu.
 3. Estetică: Culorile, modelele și texturile lenjeriei de pat și ale textilelor decorative pot avea un impact semnificativ asupra aspectului general al unui dormitor. Aceste elemente pot adăuga personalitate, stil și căldură unui spațiu. De asemenea, acestea pot contribui la crearea unei legături între alte elemente de design din cameră, cum ar fi culoarea pereților, mobilierul și iluminatul.

 4. Versatilitate: Lenjeria de dormitor și textilele decorative sunt versatile și ușor de actualizat, ceea ce le face o modalitate rentabilă de a reîmprospăta aspectul unui dormitor. Prin simpla schimbare a lenjeriei de pat sau prin adăugarea câtorva perne sau a unei păturădecorative, puteți transforma întregul aspect al camerei.

În general, lenjeria de dormitor și textilele decorative sunt esențiale pentru a crea un spațiu confortabil și primitor, care să reflecte stilul personal și să vă îmbunătățească starea generală de bine.